Лицензирана школка с 4 поколения опит • Здрави и силни ягодови растения за вашата градина
„Червено цариградско грозде, разсад гол корен – 1 брой“ е добавен във вашата количка. Преглед на количката
Бяло френско грозде – 1 бр., храст. Разсад в саксия
6,00 лв.
Описание: Препоръчва се за любителско засаждане и малки търговски плантации. Богато на калий, желязо, магнезий, витамини C, K и B.
Отглеждане: Достига 1,5 м височина. Висока студоустойчивост, сравнително лесно за отглеждане. Плододава през втората година след засаждането. Малки, невзрачни цветове се появяват рано напролет.
Засаждане и грижи: Предпочита слънчеви места, но понася и полусянка. Препоръчваме почвата да е плодородна, пропусклива, леко кисела. Трябва да се полива редовно през първите години.
Резитба: През първите 3-4 години трябва да се премахват слабите и кръстосващи се клонки. По-късно, на всеки 5-6 години, да се премахват най-старите клони, за да се стимулира растежът на нови. Резитбата трябва да се извършва рано напролет или късно наесен, след падането на листата.
Плодове: Периодът на плододаване е юли-август. Сладко-кисели, с деликатен вкус. Идеални за консумация в суров вид, за преработка, десерти и сокове.
Описание: Препоръчва се за любителско засаждане и малки търговски плантации. Богато на калий, желязо, магнезий, витамини C, K и B.
Отглеждане: Достига 1,5 м височина. Висока студоустойчивост, сравнително лесно за отглеждане. Плододава през втората година след засаждането. Малки, невзрачни цветове се появяват рано напролет.
Засаждане и грижи: Предпочита слънчеви места, но понася и полусянка. Препоръчваме почвата да е плодородна, пропусклива, леко кисела. Трябва да се полива редовно през първите години.
Резитба: През първите 3-4 години трябва да се премахват слабите и кръстосващи се клонки. По-късно, на всеки 5-6 години, да се премахват най-старите клони, за да се стимулира растежът на нови. Резитбата трябва да се извършва рано напролет или късно наесен, след падането на листата.
Плодове: Периодът на плододаване е юли-август. Сладко-кисели, с деликатен вкус. Идеални за консумация в суров вид, за преработка, десерти и сокове.